Presentació de la Càtedra Climent Guitart

Cristina Cabañas - Presidenta de la Fundació Climent Guitart

Orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa

És molt especial per mi i per la Fundació Climent Guitart, la presentació en societat de la Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa i el lliurament dels Premis Lauretum a la nostra vila.

Una càtedra que ve a sumar en el pla de reconversió que des de fa anys està immers el nostre municipi, Lloret de Mar.

Una càtedra que ha de constituir el coneixement dels plans de millora a desenvolupar en el turisme de costa tant important per a la nostra destinació.

Pels que no coneixeu la Fundació Climent Guitart, deixeu-me explicar-vos el que fem. Ara fa 4 anys que va néixer amb dos objectius fonamentals: la solidaritat amb les persones menys afavorides de la nostra societat i la transferència de coneixement turístic, como ara la constitució d’aquesta càtedra.

Agrair la confiança i el voler compartir aquest projecte a la Universitat de Girona, a l’Ajuntament de Lloret de Mar i molt especialment al degà de la facultat de turisme de l’UdG, Dr. Quim Majó, a la Vicerectora de Territori i Compromís Social de l’UdG, Dra. Sílvia Llach, a Elisabeth Keegan motor des de l’Ajuntament i que va creure des del primer moment en aquest projecte. I, sens dubte, a qui fa que la càtedra ja sigui una realitat operativament parlant, que és la Dra. Anna Garriga, directora de la càtedra.

Como a presidenta del jurat dels treballs que es van presentar, només puc que felicitar-vos a tots pel nivell dels mateixos, ens ha estat veritablement difícil decidir els premiats de cada categoria.

Agrair també als directors dels centres educatius que en poc temps han animat als seus alumnes a participar.

I per últim no vull oblidar-me de donar les gràcies a l’Eugènia Bieto per ser la madrina d’aquest bateig, com a patrona de la Fundació i amiga, em fa molta il·lusió que avui sigui aquí.

Moltes gràcies!
Cristina Cabañas
Presidenta de la Fundació Climent Guitart


Jaume Dilsat - Alcalde de Lloret de Mar

Com a alcalde de Lloret de Mar, i en nom de l’Ajuntament de Lloret i Lloret Turisme, és una satisfacció que Lloret de Mar formi part d’aquesta càtedra Climent Guitart. Es tracta d’un compromís compartit vers la millora de la nostra indústria turística, i això passa inevitablement per establir ponts entre empreses, institucions i territori.

Lloret de Mar és una de les principals destinacions turístiques de sol i platja urbana de Catalunya i la nostra llarga trajectòria ens ha mostrat com és d’important tenir una especial atenció cap a aquesta vessant més estratègica, d’orientació, vinculada a la innovació i a la competitivitat.

És necessari nodrir-nos dels potencials de cada un dels membres per construir conjuntament aquest futur turístic que necessitem i volem a tots els nivells ─econòmic, social i mediambiental─. Juntament amb la Universitat de Girona i la Fundació Climent Guitart, estem treballant per fer realitat aquesta càtedra, que esdevindrà un nexe entre el món acadèmic i el professional; una estratègia de treball conjunta que ens permetrà posar en valor la nostra indústria turística, posicionar-nos millor en el món i esdevenir més competitius per mantenir el lideratge turístic de Lloret de Mar.

Moltes gràcies!
Jaume Dulsat
Alcalde de Lloret de Mar