Presentació de la Càtedra Climent Guitart

Cristina Cabañas - Presidenta de la Fundació Climent Guitart

Orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa

És molt especial per mi i per la Fundació Climent Guitart, la presentació en societat de la Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa i el lliurament dels Premis Lauretum a la nostra vila.

Una càtedra que ve a sumar en el pla de reconversió que des de fa anys està immers el nostre municipi, Lloret de Mar.

Una càtedra que ha de constituir el coneixement dels plans de millora a desenvolupar en el turisme de costa tant important per a la nostra destinació.

Pels que no coneixeu la Fundació Climent Guitart, deixeu-me explicar-vos el que fem. Ara fa 4 anys que va néixer amb dos objectius fonamentals: la solidaritat amb les persones menys afavorides de la nostra societat i la transferència de coneixement turístic, como ara la constitució d’aquesta càtedra.

Agrair la confiança i el voler compartir aquest projecte a la Universitat de Girona, a l’Ajuntament de Lloret de Mar i molt especialment al degà de la facultat de turisme de l’UdG, Dr. Quim Majó, a la Vicerectora de Territori i Compromís Social de l’UdG, Dra. Sílvia Llach, a Elisabeth Keegan motor des de l’Ajuntament i que va creure des del primer moment en aquest projecte. I, sens dubte, a qui fa que la càtedra ja sigui una realitat operativament parlant, que és la Dra. Anna Garriga, directora de la càtedra.

Como a presidenta del jurat dels treballs que es van presentar, només puc que felicitar-vos a tots pel nivell dels mateixos, ens ha estat veritablement difícil decidir els premiats de cada categoria.

Agrair també als directors dels centres educatius que en poc temps han animat als seus alumnes a participar.

I per últim no vull oblidar-me de donar les gràcies a l’Eugènia Bieto per ser la madrina d’aquest bateig, com a patrona de la Fundació i amiga, em fa molta il·lusió que avui sigui aquí.

Moltes gràcies!
Cristina Cabañas
Presidenta de la Fundació Climent Guitart