I Premis LAURETUM 2022

El dia 6 de juliol, a Teatre Municipal de Lloret de Mar, es va realitzar l'Acte de Presentació de la Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa.
Va iniciar l'Acte la Sra. Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart agraint als assistents el seu suport a la Càtedra que neix amb la voluntat d'impulsar la transferència de coneixement al sector turístic. Va fer un agraïment especial a tots els nois i noies que varen participar als Premis Lauretum, que amb les seves families pràcticament varen omplir el Teatre.
La vicerectora de Territori i Compromís Social, Dra. Silvia Llach, va trasmetre la voluntat de la Universitat de Girona de ser present a totes les comarques gironines a través de les seves Càtedres, per arrelar tot el coneixement a la societat i apropar-lo, també, als joves.

La conferència inaugural, per títol "La Càtedra: un oportunitat estratègica per al turisme", va ser pronunciada per la Dra. Eugenia Bieto, patrona de la Fundació Climent Guitart, Presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundació i ex-Directora de l'Escola de Negocis ESADE. Va posar en valor la rellevància econòmica i social que té una Càtedra per afavorir que la recerca universitària arribi a tots els racons i empreses del territori. Va lloar la figura del Sr. Climent Guitart com apersona que creia en la innovació des de la seva joventut i que com a empresari turístic va impulsar-la al llarg de la seva vida.

Al lliurament de Premis Lauretum, s'hi va afegir la ben coneguda artista Sra. Pilarín Bayés, que va fer molt feliços a tots els nois i noies quan ella mateixa els entregava els premis en mà. Juntament amb l'alcalde, la presidenta de la fundació i la vicerectora es varen lliurar un total d'11 premis, més un bonic detall per a tots els 66 estudiants que havien participat al concurs.

El detall dels premis, el nom dels premiats i els seus treballs, es pot trobar a aquest mateix web.
Va cloure l'acte l'Alcalde de Lloret de Mar, Il·lustríssim Sr. Dulsat, destacant la importància d'un acte com aquest per al futur de Lloret i els joves, que als propers anys es veurà un canvi transformador a Lloret a partir del fons europeus que des de l'alcaldia s'han aconseguit per fer inversions que permetran reactivar l'activitat econòmica a Lloret de Mar. 
VEURE PREMIATS
VEURE GALERIA D'IMATGES